Een onthaakmat is een onmisbaar accessoire voor elke serieuze visser. Het biedt niet alleen bescherming voor de gevangen vis, maar ook comfort en gemak tijdens het hanteren en fotograferen. Klik hier om erachter te komen waarom een onthaakmat een echte essentiële toevoeging is aan je visuitrusting. 

Waarom zo’n mat?

Er zijn veel redenen om een onthaakmat te bezitten. Een van die redenen is visbescherming. Een mat biedt een zachte en veilige ondergrond voor de vis, waardoor de huid van de vis wordt beschermd tegen schadelijke oppervlaktes. Nog een reden is voor de veiligheid van de visser. Het gebruik van een mat minimaliseert het risico op haken en scherpe randen die de visser kunnen verwonden tijdens het hanteren van de vis. Je hebt ook fotograferen en documenteer voordelen. Voor die gedenkwaardige vangst foto’s is een onthaakmat ideaal. De vis ligt stabiel en comfortabel, wat resulteert in betere foto’s. Als laatste punt is er het voorkomen van stress bij de vis. Door de vis op een zachte ondergrond te plaatsen, wordt de stress verminderd wat de overlevingskansen van de vis na het terugzetten vergroot.

Kijk hier voor een uitgebreid aanbod

Ben je op zoek naar de perfecte mat voor jou visavonturen? Klik hier voor een uitgebreid assortiment. Of je nu kiest voor een compacte mat voor je vissen op karper of een grotere mat voor roofvissen, hier vind je wat je nodig hebt. Dus nogmaals, klik hier voor meer informatie over de matten. Investeer in de juiste mat en verhoog niet alleen de kwaliteit van je viservaring, maar draag ook bij aan het behoud van de vispopulatie. Klik hier om het assortiment te verkennen en de mat te vinden die past bij jouw huisstijl. Voor nog veel meer informatie kun je altijd nog op de site kijken.

a boat docked in a harbor with other boats in the background